Onze ervaringen met BSR – Caroline aan de Stegge

Body Stress eh wat? …was mijn eerste reactie toen ik hoorde van Body Stress Release….. …. Wat een rare naam. Ik dacht dat het een soort van massage was. Ik had al jaren last van mijn rug, maar ik had dat geaccepteerd als zijnde hoort bij mij. Dat ik op staande recepties, bij popconcerten of in het cafe niet langer dan 5 minuten pijn vrij kon staan was helemaal normaal…in mijn ogen dan.

Nee, de reden dat ik naar Body Stress Release ging was dat ik wel zin had in een ontspannende massage. Ik was druk bezig met carriere maken en vergat mijn lijf een beetje. Deze begon nu meer dan normaal te protesteren; darm- en rugklachten werden erger. Door een tip van een vriend kwam ik toen bij Body Stress Release practitioner Anouk in Spaarnwoude terecht. De uitleg van Anouk was heel down to earth.

De uitleg over de functie van spieren in relatie tot de zenuwen sprak mij wel erg aan. De eerste behandeling was eigenlijk helemaal niet wat ik er van verwacht had. Het leek in helemaal niets op een massage! Het was wel erg aangenaam en ik voelde een hele diepe ontspanning.

Toen ik van de bank afkwam was ik helemaal koud en rillerig en toch voelde het goed. Ik kwam thuis en heb vreselijk diep geslapen: wel 12 uur! Ik stond de volgende ochtend vol energie op. Wauw! Maar de echte verbazing kwam na ongeveer 4 behandelingen: Ik kon zowaar pijn vrij een heel popconcert al staande toehoren. Ik voelde me algeheel lekkerder in mijn vel en mentaal weer scherper.

Na ongeveer 8 behandelingen merkte ik dat mijn darmen zich veel minder spastisch gingen gedragen. Ik snapte daar eigenlijk helemaal niets van: hoe kan het dat er op mijn rug wordt gewerkt en mijn darmen daarmee gezonder werden? Anouk haar uitleg was wederom heel logisch en ik was geraakt. Dit moet ik studeren!