Body Stress Release

Wat is Body Stress Release?

Een lichaams-gerichte techniek om spanning los te laten en beter te functioneren

Terugkerende blessures, chronische hoofdpijn, lage rugpijn, gevoel permanent onder hoogspanning te staan, hoge spierspanning, niet tot rust kunnen komen, slecht slapen, darmklachten, maagklachten, hoge ademhaling, nekklachten, schouderklachten. Allemaal indicaties dat je lichaam moeilijk spanning kan loslaten en hulp kan gebruiken met herstel.

Oorzaken van langdurig vastgezette spierspanning

Stress en overbelasting kan niet altijd op het moment of vlak na het moment worden verwerkt. Het lichaam heeft daar een oplossing voor en slaat de informatie van het ‘Trauma’ op in spierspanning zodat je kunt herstellen wanneer het uitkomt.

Wanneer je langdurig in staat van overbelasting bent wordt het voor je lichaam steeds lastiger een herstel moment te kiezen. Je gemiddelde herstel snelheid gaat omlaag omdat je van je lichaam eist continu in actie te zijn. Er wordt steeds meer achterstallig onderhoud in spierspanning opgeslagen waardoor je totale energie steeds meer moet worden ingezet om de informatie in spierspanning vast te houden en je steeds minder energie voor de actie overhoudt.

Eindresultaat, continue spierspanning die niet los wil laten, moe en opgebrand gevoel en toch niet goed kunnen slapen.

HOE VERSNEL IK MIJN HERSTEL?

Slaap is essentieel voor herstel. Liefst zoveel mogelijk in een normaal dag / nacht ritme. Dus voel of je lijf moe is en geef je eraan over.

Kwalitatief goede voeding, liefst zo gevarieerd mogelijk. Door te variëren voorkom je dat bepaald herstel geen doorgang kan vinden omdat een bepaalde essentiële voedingsstof ontbreekt. Over voeding is veel geschreven, doe er je voordeel mee, kies wat bij je past.

Beweeg met mate en let op de belastbaarheid van je lichaam op het moment.

Wees voorzichtig met rekken en strekken. Stijfheid in combinatie van gevoel/pijn is een teken van herstel. Door dan te rekken of te strekken om weer soepel te worden stel je als het ware het herstel uit. Door dit veelvuldig te doen vertraag je juist je herstel.

Als bovenstaande nog niet voldoende helpt kom dan langs voor een Body Stress Release consult. Door vastgezette spierspanning langs de wervelkolom op te sporen en lichte impulsen / start signalen te geven krijgen we het lichaam versneld in herstel.

Veel voorkomende indicaties en klachten

Naast tal van lichamelijke klachten, Depressiviteit, Postnatale Depressie, Burn-out, slecht slapen enz.

Lijst met veelvoorkomende klachten en hun relatie tot de zenuwen.

Oorsprong body stress release

Body Stress Release is ontstaan uit chiropractie. Het heeft als uitgangspunt dat spierspanning, door emotionele, fysieke of chemische overbelasting, de oorzaak is van het niet optimaal functioneren van het zenuwstelsel.

Behandelwijze

Je ligt volledig gekleed op een behandelbank en ondergaat lichte spierreflex testen om vastgezette spierspanning op te sporen. Aan de hand daarvan bepalen we welke lichte impulsen je lichaam nodig heeft om los te laten en het herstel te starten.

Wat kun je verwachten?

Na een consult ervaren de meeste mensen dat ze zich meer vermoeid dan normaal voelen. Daarnaast ervaren mensen dat ze zich tijdelijk minder mobiel voelen in combinatie met gevoel en sensatie die ze niet eerder of lang geleden hebben waargenomen. Na de 3e sessie voelen mensen waar het herstel toe gaat leiden en wordt er meer ruimte en goede dagen waargenomen. Na een paar maanden (7 sessies) heeft vrijwel iedereen een positief resultaat op meerdere vlakken (lichamelijke, mentaal, emotioneel).

Herstel is een proces dat soms nog weken tot maanden na de laatste sessie kan voortduren.

Churchill laan 1 1078 DB Amsterdam