Onze ervaringen met BSR – Marc Evers

Als amateur voetballer geniet ik elke zondag weer van de frisse hollandse weiden. Ik speel al sinds mijn 4e blessure vrij… maar tot einde seizoen 2003 / 2004 kon ik de klok gelijk zetten op het moment dat mijn enkels echt pijnlijk begonnen te worden. Dit gebeurde namelijk altijd na 60 minuten of na een ongelukkig balcontact. Ik accepteerde deze pijn als een vorm van slijtage. Het hoorde bij mij en ik kon er altijd prima doorheen spelen. Na de wedstrijd was dan wel een paar dagen strompelen… maar de volgende zondag kon ik gewoon weer… dus geen problemen, laten we zeggen ik was technisch blessure vrij.

Ik had 3 BSR sessies gehad bij Anouk van Dobben in Spaarnwoude, was aan de BSR gegaan omdat mijn vrouw de studie ging volgen in Zuid Afrika, maar nooit gedacht dat mijn enkels baat zouden kunnen hebben bij BSR. Ik werd vooral heel erg moe na die eerste sessies, ik had moeite overdag wakker te blijven en de spierpijn was verschrikkelijk. Het was alsof ik was aangereden door een truck. (Ik realiseerde me veel later dat een zwaar motor ongeval jaren geleden wel eens de oorzaak van dat gevoel zou kunnen zijn geweest.) Twee dagen na de tweede sessie ben ik een wedstrijd gaan voetballen. Wat een slecht idee was dat! Het is nog steeds de meest pijnlijke en slechte wedstrijd die ik ooit heb gespeeld.

De volgende sessies kreeg ik van Caroline aan de Stegge, mijn vrouw, in Zuid Afrika. Ik had na sessie nummer 5 enorme pijn in mijn enkels en dacht dat dat kwam van het vele autorijden… na 1,5 week helse pijn in mijn enkels heb ik nooit meer de 60 minuten problemen ervaren. Het is heerlijk om afscheid te nemen van klachten die je al als vanzelfsprekend of eigen ervaart.

Na deze ervaring besloot ik dat ik op een goed moment ook deze techniek wilde leren zodat ik Caroline gezond kan houden zoals zij mij gezond houdt. Het goede moment kwam voor mij in 2010 en sindsdien voer ik praktijk in Amsterdam.