Onze ervaringen met BSR – Yvon Koenders

Ik ben Yvon Koenders en ben 35 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Brabant. Op mijn 23ste verhuisde ik naar Amsterdam om te studeren. Hier woon ik nog steeds met veel plezier samen met mijn vriend Steven en onze drie jarige dochter Pomme. Onze tweede dochter verwachten we komende Mei.

Na mijn HBO-opleiding tot verpleegkundige, werkte ik sinds 2011 bij een dagcentrum voor complex meervoudig gehandicapte kinderen en volwassenen. Ik heb altijd grote interesse gehad in de fysieke en mentale gezondheid van de mens en verdiep me graag in wat hieraan kan bijdragen. Ik ben begaan met andermans welzijn. In mijn verleden heb ik met name binnen de gezondheidszorg, veel mensen met lichamelijke klachten zien worstelen.

Ook ikzelf behoorde daar toe en heb met veel vage en lastige lichamelijke klachten gekampt. Nu weet ik dat dit ook anders kan. Ik wil dit andere mensen ook graag laten ervaren.

In mijn pubertijd kreeg ik plotseling last van heftige hoofdpijnen en aangezichtspijn met uitstralingen naar mijn armen. 5 jaar geleden zijn er acute schouderklachten ontstaan waardoor ik mijn werk als verpleegkundige niet meer kon uitoefenen. Ik kwam in de ziektewet terecht. Er werd geen aanwijsbare oorzaak gevonden. Naast pijn in mijn schouders en armen was er ook sprake van bewegingsbeperking en krachtsverlies. Ik kreeg steeds meer andere vervelende kwaaltjes waar niet de vinger op gelegd kon worden. Er werd door artsen gesproken over mogelijk fybromyalgie.

Ik raakte teleurgesteld in mijn lichaam maar wilde me hier niet bij neerleggen en ben actief op zoek gegaan naar oplossingen. Naast voeding en beweging probeerde ik verschillende behandelingen en therapieen. Enkele van deze gaven verlichting of hielpen voor korte tijd. Maar ik voelde dat ik absoluut nog niet genoeg herstellende was. Bij het minste of geringste was mijn lichaam weer uit balans en was ik weer terug bij af.

Ik hoorde over Body Stress Release en heb direct een afspraak gemaakt. Na mijn eerste release voelde ik letterlijk iets in mijn lichaam veranderen.

Na enkele sessies namen mijn schouderklachten plotseling toe. Ik schrok hiervan, maar ik was hierop voorbereid door mijn practitioner. Ik voelde vooral een groot vertrouwen in de techniek. De prettige en rustige methode begon toen snel zijn vruchten af te werpen. Na anderhalf jaar in de ziektewet, kon ik nu na enkele weken BSR weer aan het werk.

Deze ervaring heeft voor mij een nieuwe deur geopend. Ik ontwikkelde grote nieuwsgierigheid en interesse voor deze techniek en afgelopen jaar heb ik in Zuid Afrika de opleiding gevolgd tot Body Stress Release practitioner. Ik ben heel blij nu zelf anderen te kunnen helpen middels deze techniek. Het ervaren van een gezond lichaam en geest is fundamenteel voor een prettig en blij leven.

Met name het vertrouwen geven in het eigen lichaam. Iedereen zou body stress release eens moeten ervaren. Mij heeft het een enorme bevrijding gebracht en inzicht gegeven in hoe het lichaam werkt en wat het nodig heeft om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren. Dit wens ik iedereen.

Vraag niet alleen van je lichaam, maar geef ook ruimte voor ontspanning en herstel.